Katselet mobiililaitteille optimoitua versiota, mutta et näytä käyttävän mobiililaitetta. Klikkaa tästä jos haluat siirtyä normaalille sivustolle.

Schreck Sukuseura ry:n perustaminen

Suvun jäsenten keskuudessa heräsi kiinnostus sukujuuriimme ja tarve saada uusittua Matti Schreckin aikaisemmin julkaisema sukukirja (1944).

Joukko sukulaisia kokoontui keväällä 1989 Liisa Hagelbergin, Harry W. Schreckin, Annmarie Schreckin, Aini ja Henry Schreckin sekä eräiden muiden suvun jäsenten aloitteesta miettimään sukukokouksen järjestämistä.

Liisa Hagelberg kokosi suunnitteluryhmän eri klaanien edustajista. Suunnitteluryhmään osallistuivat Henry Schreck ja Kaija Schreck (Hjalmarin klaani), Liisa Hagelberg ja Kim Zilliacus (Ismaelin klaani), Jyrki Arkiomaa (Napoleonin klaani), Kari ja Lauri Schreck (Theodorin klaani) sekä Kirsti Bitter (Lillin klaani).

Suunnitteluryhmä päätti järjestää sukujuhlan Tampereella. Sukujuhlan lisäksi valmisteltiin sukuyhdistyksen perustamiseen liittyviä asioita. Sukujuhlaan päätettiin kutsua kapteeni Karl Fredrik Wilhelm Schreckin jälkeläiset ja edustajat Karoliina Gustavan (Törnqvist – Tarjanne) ja Flora Fredrikan (Wallin – Voionmaa) sukuhaaroista.

Sukujuhla ja yhdistyksen perustava kokous järjestettiin Tampereella 10. – 11.6.1989.
Sukuseuran perustavassa kokouksessa oli läsnä 118 suvun jäsentä. Kaukaisimmat sukulaiset saapuivat Keski-Euroopasta ja USA:sta .

Kokouksessa perustettiin Schreck Sukuseura ry, johon voivat hyväksyttyjen sääntöjen mukaan osallistua kaikki ne henkilöt, jotka ovat joko isän tai äidin puolelta sukua Georg Wilhelm Ernst Schreckin jälkeläisiä tai jotka ovat liittyneet sukuun avioliiton kautta.